Национална инициатива за превенция при патологията aкне

Anastasiya Beydova Събития

На 15 март в София, хотел Маринела се проведе Национална инициатива за подобряване на информираността и стимулиране на превенцията при патологията aкне.
Спектро Груп – официален дистрибутор на италианската компания Synchroline, съвместно със Стинг АД – национален дистрибутор за аптеки, организират първия специализиран семинар за магистър- фармацевти на тема: “Успешна грижа за акне кожата”. Идеята е най-лесно достъпните здравни специалисти – фармацевтите в аптеките, да допринесат за по-адекватни, по-ефективни и задълбочени консултации на пациентите с този проблем.
Ще бъдат проведени серия от кръгли маси в София и страната, фармацевти от 200 аптеки ще се включат в инициативата.
Лектори са водещи фармаколози и дерматолози: проф. Георги Момеков-председател на Българското научно дружество по фармация, и д-р Брощилова, УМБАЛ “Александровска”. Те ще обучат специалистите на един по-комплексен подход към патологията aкне, с медицинските изделия Aknicare. Иновативни, ефективни и безопасни продукти, посветени на човешкото здраве и тяхното приложение.
Всеки участник ще получи сертификат, удостоверяващ неговата компетентност по патологията aкне, а пациентите ще ги разпознаят чрез обозначителен бадж.

Повече информация можете да намерите на Фейсбук страницата на Ню Марж.